Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Εκδικητές

Η εκδίκηση είναι μια από τις παλαιότερες συναισθηματικές αντιδράσεις του ανθρώπινου είδους. Είναι η αντίδραση που προέρχεται από μια επιβλαβή-αρνητική δράση. Στις περισσότερες περιπτώσεις σκοπός της δεν είναι η ισορροπία καταστάσεων αλλά η συναισθηματική ικανοποίηση.

Λόγω της φύσεως της αντίδρασης (συναισθηματική) δεν υπάρχουν και λογικά πλαίσια. Αφορά καθαρά στην ψυχολογική κατάσταση που θα δημιουργηθεί από την αρχική-αρνητική δράση.

Χθες στους κινηματογράφους (26/04/2012) έκαναν πρεμιέρα οι "Avengers" ή "Εκδικητές" ελληνιστί. Πέρα όμως από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, περνάει και ένα σαφές μήνυμα.
Μπροστά σε ένα ανυπέρβλητο εχθρό και παρόλο που η μάχη δείχνει χαμένη, θα υπάρξουν κάποιοι που θα φροντίσουν να εκδικηθούν, πολύ περισσότερο δε στα μάτια των πολλών και "χαμένων" της μάχης θα είναι ήρωες.

Αυτοί οι "ήρωες" δεν είναι καθαρά μια ομάδα εξαιρετικά "ηθικών" ατόμων και καταστάσεων αλλά ένα σύνολο που μέσα από τις κατάλληλες "ζυμώσεις" της δεδομένης στιγμής θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Το τελευταίο μάλιστα θα γίνει την ύστατη στιγμή, όταν όλα θα μοιάζουν χαμένα.

Πόσο λοιπόν όλα τα παραπάνω μοιάζουν με την ανάγκη που υπάρχει αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.
Πόσο πολύ χρειαζόμαστε τους "Εκδικητές" που θα προέρθουν από διάφορα στρώματα και "χώρους" και θα παλέψουν μαζί με εμάς. Που θα φροντίσουν ακόμα και στην περίπτωση που χάσουμε ότι θα "εκδικηθούν" του θύτες μας.

Πιθανόν η ύστατη στιγμή να μην έχει έρθει ακόμα. Το σίγουρο όμως είναι ότι οι κατάλληλες ζυμώσεις γίνονται κάθε μέρα. Τις νιώθουμε όλοι... ας είμαστε εκεί να στηρίξουμε το αποτέλεσμα τους.

Ι.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου