Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Θερινός Κινηματογράφος


Οι θερινοί κινηματογράφοι της χώρας έχουν ανοίξει διάπλατα τις πόρτες τους σε όσους θέλουν να περάσουν ένα πραγματικά ποιοτικό βράδυ με τους οικείους τους. Κοινό σημείο των θερινών κινηματογράφων ο ουρανός, διαφορετικότητα η ταινία που θα επιλέξει ο καθένας.

Η αλήθεια είναι ότι στον θερινό κινηματογράφο μερικές φορές η ταινία έρχεται σε δεύτερη μοίρα μιας και σημαντικότατο ρόλο παίζει ο ίδιος ο κινηματογράφος και η αίσθηση χαλάρωσης που δημιουργεί. Η επαφή με την φύση, η μοναδικότητα του να ατενίσεις τον έναστρο ουρανό, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε σταματήσει χρόνια να κάνουμε, δημιουργούν ένα βαθύτατα αγχολυτικό περιβάλλον.

Εξτρά πόντους βέβαια δίνει το γεγονός ότι οι καπνίζοντες μπορούν να καπνίσουν, ο καθένας μπορεί να φάει ότι θέλει χωρίς οι μυρωδιές από ποπ κορν,  νάτσος με τυρί κλπ να ενοχλούν τους λοιπούς παρευρισκόμενους και οι θέσεις είναι ευρύχωρες, σε αντίθεση με τις αντίστοιχες στις χειμερινές αίθουσες όπου μας στοιβάζουν στη λογική των περισσοτέρων ατόμων ανά αίθουσα, στο βωμό της επίτευξης μεγαλύτερου κέρδους.

Η βραδιά στον θερινό ξεκινάει με μια βόλτα και συνήθως τελειώνει με μια ακόμα. Λίγο το καλοκαίρι και ο εξ ορισμού καλός καιρός, λίγο το βραδάκι που θα έχει φέρει την πολυπόθητη δροσιά και με την ευκαιρία ότι αρκετοί από τους θερινούς της Αθήνας βρίσκονται σε θέσεις ιδανικές για περίπατο δημιουργούν μια ειδυλλιακή βραδιά.

Με άρωμα από τα παλιά αλλά με τις ανέσεις και την τεχνολογία του σήμερα, ο θερινός κινηματογράφος στην Ελλάδα είναι δίχως άλλο δείγμα πολιτισμού. Μας βγάζει τον καλύτερο μας εαυτό, μας χαλαρώνει, μας κάνει πιο κοινωνικούς, μας ψυχαγωγεί, μας παρακινεί να ανακαλύψουμε και άλλες περιοχές της πόλης μας και μας δείχνει ότι μερικές φορές o μινιμαλιστικός όρος "less is more" ή ουκ εν τω πολλώ το ευ όπως σοφότερα είχαν διατυπώσει οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ισχύει.

Ι.Μ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου