Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χειμερία νάρκη

Με τον όρο χειμερία νάρκη χαρακτηρίζεται μια κατάσταση μακράς ύπνωσης στην οποία βρίσκονται πολλά ζώα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Υπάρχουν βέβαια ζώα που κατά περιπτώσεις βρίσκονται σε ένα είδος χειμερίας νάρκης ανεξαρτήτως της εποχής. Αυτά τα ζώα δεν είναι άλλα από τους ανθρώπους.

Στην φύση η χειμερία νάρκη είναι ένα φυσικός μηχανισμός με τον οποίο τα ζώα ανταπεξέρχονται στις δύσκολες ημέρες του χειμώνα. Βυθισμένα μέσα στην βαθιά ύπνωση και έχοντας συσσωρεύσει λίπος από τις προηγούμενες εποχές δεν αντιμετωπίζουν άμεσα τα προβλήματα του χειμώνα, αντιθέτως κλείνουν τα μάτια και περιμένουν να περάσει.
Αποδεχόμενοι ότι η διαδικασία αυτή δημιουργήθηκε από την φύση για την φύση, φυσικό είναι να έχει και θετικά αποτελέσματα. Κάτι που δεν ισχύει στις περιπτώσεις των ανθρώπων.

Έτσι έχουμε ανθρώπους που σε καλούς καιρούς έχουν συσσωρεύσει λίπος και σαν φτάσουν τα δύσκολα το σύστημα φρόντισε να τους κάνει να κλείνουν τα μάτια, να αδιαφορούν, να πιστεύουν ότι χωρίς να κάνουν τίποτα ουσιαστικό το πρόβλημα θα λυθεί με τον καιρό από μόνο του και έτσι όλο και περισσότερο χρησιμοποιούσαν λίπος, όλο και περισσότερο έκλειναν πιο δυνατά τα μάτια, τα αυτιά και στην συνέχεια το στόμα.

Δεδομένου όμως ότι αυτή η ύπνωση δεν ήταν φυσικό κομμάτι μιας διαδικασίας αλλά ένα εργαλείο από κάποιους ώστε να κάνουν ότι ήθελαν ανενόχλητοι, μερικοί δεν άντεξαν και άρχισαν να ανοίγουν το στόμα τους και να μιλούν. Όλοι όσοι ήταν βολεμένοι με την ύπνωση που επικρατούσε προσπαθούσαν να τους το κλείσουν ή να καλύψουν τις φωνές με κάτι άλλο. Το τι, είναι εξαιρετικά απλό. Όμορφα νανουρίσματα και μεγάλα παραμύθια, ώστε ο κόσμος να συνεχίσει να κοιμάται. Ύπνο δικαίου όπως λέει ο σοφός ελληνικός λαός. 

Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για εμάς το πρόβλημα έγινε τόσο μεγάλο που οι φωνές έγιναν πιο δυνατές από τα νανουρίσματα, που σαν ακούστηκαν αλυσιδωτά, άρχισαν να ξυπνούν και τον υπόλοιπο κόσμο. Το λίπος σχεδόν χάθηκε και πλέον όλοι αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δράσουν, να σταματήσουν να ακούνε τα όμορφα ψέματα. Πρέπει να αντιμετωπίσουν την άσχημη αλήθεια.

Καλά μας ξυπνητούρια... 

Ι.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου